vineri, 9 octombrie 2009

DESEN TEHNIC











In principal, admiterea se bazeaza pe desene elaborate tehnic. Planuri, fatade, sectiuni, perspective construite, axonometrii care imbina caracterul geometric al reprezentarii cu abilitatile fiecaruia de a se exprima prin desen artistic. Avand drept cerinta reprezentarea tehnica a unor cladiri apartinand patrimoniului arhitectural romanesc si international, temele propuse imbina cele trei aspecte esentiale ale profesiei : acuratete, estetica reprezentarii si cultura de specialitate. Vor fi parcurse gradual toate temele de admitere din ultimii 10 ani, verificand capacitatea de imbinare a desenului tehnic cu tema impusa si a reprezentarilor libere a unor compozitii proprii.
Temele pun mare accent, confor celor de admitere, pe cunoasterea operei marilor arhitecti romani.


Multe din temele propuse urmaresc si familiarizarea cu elementele de constructie traditionala, din lemn sau caramida. Se studiaza case taranesti (cu vizita la Muzeul Satului), constructii din lemn si caramida, astfel incat viitorii studenti sa se familiarizeze atat cu trasaturile fizice ale diverselor structuri, cat si cu reprezentarea lor tehnica (in sectiuni, de exemplu) si artistica (in fatade).
Ca suport al cursului, se folosesc machete si prezentari pe calculator, in paralel cu desenul clasic, de planseta.



Un comentariu:

  1. vreau si eu foarte tare sa intru la arhitctura, dar daca sincer nu ma prea pricep la dsen, im special la cel artistic, dar sper ca o sa reusec pina la urma...visavi de desenele tale...ca un nespecialist mi se par destul de reusite, m-as bucura daca mi-ai da citeva sfaturi...

    RăspundețiȘtergere